passaport covid discoteca

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, espera que l’ús del passaport de la covid per poder entrar als locals d’oci nocturn estigui vigent “el menor temps possible”. Tot i que no ha volgut concretar una data, en una entrevista a TV3, el conseller ha pronosticat que només serà necessari “unes setmanes”. Argimon descarta que el passaport es pugui aplicar en altres àmbits com la restauració o la cultura, excepte si ha de servir per evitar fer passos enrere en cas d’un repunt de la incidència, “i sempre de manera temporal”.

20.000 lectures del codi QR la primera nit

Argimon també ha explicat que durant la primera nit de reobertura dels locals d’oci nocturn s’han fet més de 20.000 lectures del codi QR que acredita que es disposa del certificat covid digital per poder-hi entrar. El conseller ha tret importància als problemes tècnics que han tingut alguns locals per verificar els passaports. “No magnifiquem el tema de la lectura”, ha reclamat. De fet, apunta que, quan això passi, els clients ensenyin el certificat i mostrin el DNI poden entrar als locals.

100 % d’aforament a la cultura abans de dues setmanes

El conseller també ha avançat que abans de dues setmanes les activitats culturals podran recuperar la totalitat de l’aforament. Fins ara, l’aforament en interiors era del 70 %, amb un nombre màxim de 1.000 persones per sala i sessió o actuació.

La mascareta continuarà sent necessària

Sobre si es relaxarà l’ús de la mascareta, Argimon creu que “encara estem en pandèmia” i això obligarà a mantenir-la “un temps“. Reconeix que dur la mascareta a l’escola “no és el millor des d’un punt de vista pedagògic”, però creu que cal ser “una mica prudents”. En canvi, el conseller de Salut creu que és més probable que primer es puguin eliminar les mascaretes en els comerços, sobretot si són grans, perquè les estades són curtes. En espais exteriors, la mascareta va deixar de ser obligatòria el 26 de juny si es pot mantenir la distància.