Els instituts treballen a contrarellotge per poder començar la setmana que ve a fer algunes classes a distància en l’ensenyament postobligatori d’FP (cicle mitjà i superior) i de batxillerat. El Sindicat de Professors de Secundària assegura que els docents se senten “perplexos i desemparats” per haver d’arrencar les classes en línia amb pocs dies d’avís i asseguren que el departament no ha planificat adequadament aquest model d’educació híbrida.

Precipitació i falta de previsió

El Departament d’Educació va anunciar aquest dijous que demanaria als instituts mesures per reduir la presencialitat i també els contagis, aplicant els plans d’obertura que han redactat cada centre i en què es recull com i quan fa l’ensenyament en línia. Pel Sindicat de Professors de Secundària, el departament ha fet una delegació de funcions que li són pròpies als instituts.  Segons el sindicat,  això demostra la “falta de planificació del departament” , motiu pel qual demanen la dimissió del conseller Josep Bargalló.

El secretari general del Sindicat de Professors de Secundària, Xavier Massó, (aspepc-spc) remarca que els instituts “ara han de córrer” per adaptar les classes al currículum en línia i que ho hauran de fer sense mitjans ni planificació. En nombroses ocasions, els sindicats han criticat la falta de mitjans i formació per fer les classes a distància.

300.000 ordinadors per als alumnes vulnerables

Per això, el Departament d’Educació s’ha compromès a repartir 300.000 ordinadors (72.000 per als professors) perquè es puguin fer les classes a distància. També facilitaran paquets de dades perquè tots es puguin connectar a la xarxa. Un material informàtic que, segons fonts del departament, es començarà a repartir la setmana que ve a l’alumnat més vulnerable de la postobligatòria. Un anunci que el sindicat ha rebut amb escepticisme perquè , diuen, que aquest material ja s’espera des de l’abril.