El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, assegura que el confinament domiciliari només els caps de setmana és una mesura molt efectiva per frenar l’increment dels contagis, però creu que encara és massa aviat per aplicar-la a Catalunya. “Ara mateix, potser és una mica precipitat”, ha dit el metge epidemiòleg.

Durant la seva compareixença habitual per actualitzar la situació del coronavirus a Espanya, Simón ha assegurat que desconeix si el govern de la Generalitat acabarà proposant la mesura, però assegura que és una opció “perfectament vàlida” i que “pot aportar” en la millora de la situació sanitària.

L’epidemiòleg del CCAES recorda que l’aïllament a casa és una de les mesures que tenen un major impacte en una pandèmia, però també ha alertat de les seves conseqüències: “Hem de tenir cura amb l’impacte secundari que pot tenir en altres activitats. És una mesura que sempre que sigui possible cal evitar“, ha opinat.

Sí a les limitacions perimetrals

Fernando Simón s’ha mostrat “esperançat” amb els efectes positius que, diu, haurien de tenir tant el toc de queda com la resta de restriccions anunciades i aplicades recentment per la Generalitat. Si no fos així, el director del CCAES és favorable als confinaments perimetrals, mesura que poden tirar endavant les comunitats autònomes d’acord amb el nou estat d’alarma.

Sobre el cap de setmana de l’1 de novembre, Fernando Simón alerta dels “riscos” que hi ha per la celebració del conegut com a Dia dels Difunts i demana no sortir de casa sempre que sigui possible per evitar contagis.