El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat que l’executiu regularà el preu dels tests d’antígens. En una entrevista a la Cadena SER, Sánchez ha explicat que “s’hi ficaran”, tal com ja van fer amb l’IVA de les mascaretes, que van eliminar.

El president creu que el fet que els tests es puguin comprar a les farmàcies i no als supermercats (com han reclamat alguns sectors), és una bona mesura i suposa, a més, una garantia sanitària. Sánchez ha reconegut la falta de tests que hi ha hagut durant aquest Nadal, però afirma que ara la situació ja està solucionada.

Farmàcies per fer un test d’antígens i tots els laboratoris per fer PCR a Barcelona

El Govern comprarà 344.000 dosis de l’antiviral de Pfzier

Un altre dels anuncis que ha fet el president del Govern espanyol és la compra de 344.000 dosis de l’antiviral de Pfzier aquest mateix mes de gener. Segons ha afirmat, aquest medicament redueix en un 88 % la possibilitat de patir una infecció greu de covid.

Sánchez també s’ha referit a la tornada a l’escola aquest dilluns, 10 de gener. Creu que és una “tornada segura” i ha afirmat que, a poc a poc, la covid es convertirà en una malaltia “endèmica”, en comptes de “pandèmica”.

Una de les mesures que ha defensat el president del Govern espanyol ha estat l’ús de la mascareta en espais exteriors, tal com va tornar a implantar l’executiu durant el mes de desembre. Creu que ajuda a reduir i evitar els contagis.