Fa poc més d’una setmana que el sector es va manifestar per reclamar càmeres de seguretat als vehicles i aquest diumenge, 9 de gener, han tornat a denunciar una agressió a un taxista de Barcelona. Els fets han succeït a les dues de la matinada a l’Hospitalet de Llobregat i la víctima ha pogut enregistrar l’agressió.

Ha estat el mateix sindicat Elite Taxi qui a través de les xarxes socials ha compartit el vídeo en què es pot veure com un individu que al seient del copilot, dins del vehicle, colpeja el conductor i després li rebenta a cops de puny el vidre posterior del taxi.

En declaracions a betevé, l’Ali, el germà del taxista agredit, ha explicat que el van aturar per pujar al vehicle dos homes i una dona que no portaven mascareta i duien una ampolla d’alcohol. En adonar-se d’aquest fet els va demanar que es posessin la mascareta i que no pugessin la beguda. Va ser en aquell moment quan, segons l’Ali, el van agredir tal com es pot veure a les imatges. A més, un cop a l’exterior el van tornar a agredir amb un pal extensible.

“Tenim por a treballar a la nit”

L’Ali és el propietari de la llicència del vehicle afectat. Comenta que ell també ha tingut ensurts en horari laboral i que un cop va rebre “una ganivetada al cap”. “Tenim por a treballar a la nit”, per això demanen poder posar càmeres de seguretat perquè “sortim a buscar clients i no sabem si tornarem a casa”.

No és un cas aïllat

Els taxistes ja fa temps que alerten de l’augment d’agressions que asseguren que pateixen —l’última, a la Rambla, quan un conductor va ser víctima d’un intent de robatori. Tot i que les dades de delictes des del 2019 indiquen el contrari, expliquen els conductors que n’hi segueix havent. Denuncien que les zones més conflictives són el Raval, la Rambla i el Born, a més de Sabadell.