Aquest dilluns el servei de Rodalies torna a tenir cancel·lacions i retards a causa de les baixes per covid o quarantenes que afecten els maquinistes, després dels problemes de la setmana passada. En total, aquest dilluns s’han cancel·lat 15 trens del miler que circulen diàriament. Segons explica Renfe, les cancel·lacions afecten sobretot línies d’alta freqüència i les línies de Rodalies amb poca demanda on el servei es fa de forma alternativa per carretera. Aquests problemes arriben el primer dia de retorn a les aules després de les vacances de Nadal, fet que pot dificultar més la mobilitat.

Professionals difícils de substituir

Fonts de Renfe han explicat que l’impacte de la sisena onada ha provocat baixes de maquinistes perquè han donat positiu per covid-19 o bé que estan en aïllament per contacte estret. L’operadora intenta minimitzar l’afectació però recorda que els conductors no es poden substituir fàcilment.

Segons explica Antonio Carmona, el portaveu de Renfe, “la feina d’un maquinista requereix una homologació i una sèrie d’habilitats, que no permeten substituir-lo per un altre que tinguem en una borsa de reserva”.