Hotel Claris

(ACN) Els hotels de Barcelona han tingut una ocupació d’entre el 20 i el 30 % durant les festes de Nadal i tanquen així un període de vacances “fluix i dolent”. Ho ha assegurat a l’Agència Catalana de Notícies el director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, que ha confessat que les xifres eren les pronosticades. De fet, són percentatges encara més baixos que durant el pont de desembre.

Casals reconeix que ja ho tenien previst: “A l’estiu ja havíem previst que l’hivern seria dolent i quan vam veure que, a fora, països tornaven a posar restriccions tant per a la vida diària com per viatjar ja vam veure que ens anava malament i que es paralitzaven les reserves”.

Cap d’Any, l’excepció

El Gremi d’Hotels atribueix aquests percentatges a la combinació de la “inseguretat” percebuda pels visitants en plena onada de la variant òmicron del coronavirus i les mesures imposades a Catalunya: “Les restriccions que ens han posat a nosaltres ens han acabat de matar”. I és que preveien que el 85 % d’establiments estiguessin oberts durant el mes de desembre i, finalment, han rondat el 70 %.

L’excepció ha estat Cap d’Any, una festivitat que sol suposar un repunt d’ocupació, que es va situar en un 60 %, tant el 31 de desembre com l’1 de gener.

Reclamen ajudes directes

Per tal de remuntar la situació hotelera, confien en el turisme de negocis i, especialment, en esdeveniments com el Mobile World Congress. És per això que esperen que les restriccions que ha patit la població per reduir contagis “permetin arribar al mes de febrer en unes condicions diferents i podent assegurar que aquests esdeveniments es podran celebrar”.

El Gremi d’Hotels reclama “ajudes directes” a la Generalitat i una campanya de promoció turística per compensar pèrdues.