La tornada a l’escola aquest dilluns, 10 de gener, arriba amb novetats pel que fa al protocol en cas de detectar algun cas positiu a les aules. Si hi ha un positiu a la classe, els companys no s’hauran de confinar, però s’hauran de fer una prova gratuïta de detecció de la covid que, en funció de l’edat, es farà a les farmàcies de manera supervisada o bé als centres d’atenció primària.

Cribratge gratuït

El Departament de Salut ha indicat que en el cas que un alumne sigui positiu, la resta dels companys que formin part del mateix grup estable de convivència seran sotmesos a cribratges. Els tests es faran el mateix dia que s’hagi comunicat el positiu o l’endemà.

En el cas dels infants de cinc a 11 anys, les proves es faran a les farmàcies de manera supervisada mitjançant tests d’antígens. També es faran a les farmàcies les proves als alumnes de secundària vacunats, com ja es feia en el primer trimestre.

Pel que fa als més petits, els alumnes de menys de cinc anys, el test no es farà a les farmàcies sinó als centres d’atenció primària.

Farmàcies per fer un test d’antígens i tots els laboratoris per fer PCR a Barcelona

Canvis a les quarantenes

El canvi principal en la represa de les classes afecta les quarantenes. En l’educació infantil i a la primària només es faran en el cas que hi hagi més de cinc positius a la mateixa aula o els contagiats representin més del 20 % de la classe. Per això, les proves diagnòstiques a tots els alumnes d’un grup bombolla en cas d’un positiu seran una eina per al control dels contagis.