mascareta pati

El Consell de Ministres té previst aprovar l’eliminació de la mascareta al pati de les escoles a partir de dijous, 11 de febrer. Així ho han avançat alguns governs autonòmics a ‘La Vanguardia’ després del Consell Interterritorial de Salut. En aquesta trobada, s’ha validat la supressió de la mascareta a l’aire lliure i l’ampliació dels aforaments esportius, tal com ja va avançar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la setmana passada.

És la primera vegada des de l’inici de la pandèmia que els alumnes podran treure’s la mascareta al pati. Durant l’estiu i la tardor, també es podia anar sense aquest element de protecció pel carrer, però en aquest cas les escoles van haver de mantenir-lo perquè no es podia garantir la distància interpersonal entre l’alumnat tot i estar a l’aire lliure.

Catalunya reclama la retirada de la mascareta l’escola

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha reclamat aquest dilluns l’eliminació de la mascareta a les escoles “al més aviat possible”. Segons ha assegurat, Catalunya ja està avaluant “diferents escenaris” per retirar aquest element de protecció de forma progressiva, és a dir, primer es trauria l’obligatorietat de dur el nas i la boca tapats durant l’hora del pati i després s’eliminaria de dins de les aules.

Educació es planteja la fi de les quarantenes escolars

L’eliminació de la mascareta al pati no serà l’únic canvi al protocol de la covid. Després de retirar els cribratges amb tests d’antígens a les escoles de Catalunya, ara el Departament d’Educació es planteja també posar fi a les quarantenes en cas de detectar cinc positius o més a l’aula. Gonzàlez-Cambray no n’ha concretat la data, però ha avançat que seria “en els propers dies”.