El Departament de Salut ha modificat el protocol de la covid a les escoles catalanes i, a partir del 7 de febrer, elimina els tests d’antígens als contactes estrets dels positius, que eren totalment voluntaris. Únicament es mantindran en les escoles d’educació especial i en el professorat. Fa uns dies la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, ja va avisar que Salut s’ho estava plantejant. Va assegurar que si es consolidava el descens de contagis es podria prendre “una decisió a la baixa” sobre fer els tests.

En el cas d’infantil, és a dir, els alumnes de fins a cinc anys, fins ara Salut informava les famílies del lloc on un professional sanitari els faria la prova gratuïtament, que podia ser al CAP o en un punt habilitat. Els alumnes de primària, a partir dels sis anys, podien anar de manera voluntària a una farmàcia per fer-se una prova d’antígens, també gratuïta.

El govern també eliminarà les quarantenes aquest febrer

El govern ja ha anunciat que eliminarà les quarantenes i garantirà la presencialitat a les escoles dels alumnes que no tinguin cap símptoma aquest mateix mes. La proposta es traslladarà al Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres, perquè volen que s’apliqui a tot el territori estatal, però l’executiu avisa que la tiraran endavant encara que Madrid la desestimi.

En les darreres hores havien crescut les veus que demanen afluixar les restriccions als centres educatius. La Societat Catalana de Pediatria reclama que les escoles tornin a la normalitat al març.

Per la seva banda, els sindicats del sector han estat criticant durament la gestió de la covid als centres educatius on, asseguren, els docents estan desbordats. Van fer la primera mobilització unitària per denunciar la situació a les escoles pel creixement de casos. Reclamen que es cobreixin totes les baixes laborals i que es redueixin les ràtios.