La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha explicat en una entrevista a la Cadena SER que preveu que al setembre les escoles puguin començar el curs amb totes els alumnes de forma presencial. Celaá ha afirmat que quan van decidir tancar les escoles al març no hi havia prou informació per determinar el grau de transmissió del virus de la covid-19 en els infants. Segons Celaá, en aquell moment hi havia opinions contradictòries entre els experts sobre aquesta qüestió mentre que, en canvi, ara s’ha conclòs que els nens no tenen un gran impacte com a transmissors del virus. Aquest fet, per Celaá, és important i determinarà l’obertura de l’escola al setembre. Algunes famílies i docents ja han impulsat en les darreres hores un manifest en què demanen que el curs 2020-21 sigui completament presencial.

La presencialitat, l’objectiu principal

“Busquem la presencialitat com a principal objectiu”, ha sentenciat la ministra. De fet, ha reconegut que la pèrdua d’aquesta presencialitat genera molta més vulnerabilitat entre els alumnes. La ministra també ha explicat que tots els espais de l’escola estaran a disposició dels nens i ha anunciat que la distància interpersonal a l’escola es reduirà de dos a 1,5 metres, tal com recull el decret de mesures de la nova normalitat, aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres. Celaá també ha anunciat que s’està avaluant la possibilitat de fer servir altres espais, a més a més de les aules.

Podeu escoltar aquí el fragment de l’entrevista a la ministra d’Educació, Isabel Celaá:

Torra diu que les competències són de la Generalitat

El president del govern, Quim Torra, ha dit a la ministra d’Educació, Isabel Celaá, que “oblida que les competències són de la Generalitat de Catalunya i que serà el Departament d’Educació qui decidirà les condicions”. Torra ha enviat aquest missatge a través de Twitter, i ha afegit que qualsevol decisió es prendrà “sempre en diàleg amb el món local i la comunitat educativa catalana”.