Els centres comercials de Barcelona fan un balanç positiu dels primers dos dies de reobertura després de setmanes tancats per la crisi del coronavirus. El responsable de relacions institucionals de Glòries, La Maquinista i Splau, Víctor García, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, que “tant ahir com avui hem registrat les mateixes xifres que abans de la pandèmia”, és a dir, 30.000 visites diàries. “Ha estat una obertura molt positiva”, diu García, qui també ha observat que “hi ha menys passejants i més gent que va a comprar”.

Els responsables d’aquests centres comercials confien a recuperar-se del sotrac causat per la covid-19 cap a finals d’any, tot i que la reobertura positiva els fa mirar amb esperança els propers mesos: “Tant de bo ens recuperem com més aviat millor, però serà difícil”, diu Víctor García.

El responsable de relacions institucionals dels tres centres comercials assenyala que “la gent ha anat amb més ganes de l’habitual a comprar”, tot i que també diu que “hi ha hagut moltíssimes devolucions” de productes que havien rebut aquests mesos a casa.

Un 20 % més de neteja

David García assegura que s’ha fet “un esforç molt gran en neteja”, la qual s’ha incrementat “entre un 20 i un 25 %” per garantir la seguretat dels visitants i també dels més de 7.000 treballadors que hi ha en total a Glòries, La Maquinista i Splau. “Si no aconseguim que els nostres centres siguin entorns segurs, difícilment recuperarem certa normalitat”, sentencia García.