El MNAC torna a obrir portes aquest dimecres 10 de juny després d’estar tancat per la crisi del coronavirus. Per incentivar les visites, durant tot l’estiu ofereix una oferta promocional d’un 2×1 a l’entrada general. També hi ha canvis en l’horari del museu. Fins al 30 de setembre, obre de 10 a 20 h cada dia de dimecres a diumenge. A més, divendres, dissabte i diumenge s’ofereix al visitant un servei gratuït d’autobús llançadora des de la plaça d’Espanya. El MNAC s’afegeix així a la llista de museus que estan tornant a reobrir aquests dies. El primer a fer-ho, l’1 de juny, va ser el CaixaForum. Dos dies més tard ho va fer el MACBA.

Aquest dimecres, el seu director, Pepe Serra, ha rebut desenes de visitants que esperaven a l’entrada. Han estat els primers a recórrer de nou els 50.000 metres quadrats de l’edifici. La voluntat del MNAC és que entitats i col·lectius socials de Barcelona “es facin seu el museu”.

De fet, totes les col·leccions del museu estan obertes al públic, també una de les exposicions temporals, de l’artista Oriol Vilapuig, que es va inaugurar l’11 de març i només es va poder visitar un dia. Únicament seguiran tancades les terrasses mirador.

Segons els responsables de la institució, s’ha reestructurat la programació per tal d’estalviar 900.000 euros i compensar així la pèrdua de 2,1 milions d’euros en ingressos.

Visitants a l'exterior del MNAC el primer dia d'obertura després del tancament pel coronavirus

Aforament màxim de 800 persones

El MNAC ha reduït l’aforament màxim a un 30 % de l’espai, tot i així, l’amplitud de les instal·lacions permet que fins a 800 persones puguin estar simultàniament a l’interior sense problemes d’espai i mantenint les distàncies de seguretat. En substitució de les audioguies, s’ofereix una visita guiada que es pot escoltar des del telèfon mòbil.

Visitants a l'interior del MNAC el primer dia reobertura

A banda d’extremar les mesures d’higiene i desinfecció de les instal·lacions, una nova senyalització marca els itineraris i les distàncies recomanades. També s’han instal·lat catifes desinfectants, 150 dosificadors d’hidroalcohol i hi ha mascaretes a disposició de qui les necessiti.