La Generalitat no descarta modificar el pla de Nadal si les dades epidemiològiques no milloren en els propers “dos o tres dies”. Segons la portaveu del govern, Meritxell Budó, les dades “s’estan complicant” i cal veure com evolucionen per si es confirma un “canvi de tendència”. Budó ha assegurat que “hi haurà Nadal“, però que segons com siguin les dades es podrà dur a terme “amb unes mesures o unes altres”. De fet, segons ha avançat, aquest dimarts a la nit es reunirà el comitè de crisi de la covid-19.

Hi haurà Nadal però, segons les dades, es durà a terme amb unes meures o unes altres.”
Meritxell Budó, portaveu de la Generalitat

Budó ha fet una crida a la responsabilitat de tota la ciutadania, a qui demana reduir la interacció social i la mobilitat durant els propers dies. De fet, apunta que l’increment de la mobilitat durant el pont de la Puríssima pot explicar l’augment dels casos de covid d’aquests últims dies.

Justament alguns epidemiòlegs i experts en dades han començat a reclamar al govern català que endureixi les restriccions com estan fent altres països europeus com Alemanya. També reclamen limitar les trobades familiars durant els àpats de Nadal a una única unitat familiar.

L’aforament a la restauració es manté

El govern de la Generalitat no es planteja reduir l’aforament de la restauració, tot i l’empitjorament de les dades. Segons Budó, mentre es respectin els mesures “és clar que es pot anar a bars i restaurants”. “No ens estem plantejant cap mesura contrària”, ha assegurat.