Malgrat la pandèmia, aquest pont de la Puríssima el nombre de vehicles que han sortit de l’àrea de Barcelona ha estat semblant al de l’any passat, uns 485.000. Ara bé, la diferència aquesta vegada és que han marxat abans d’hora, dos dies abans de l’inici del pont. De divendres a diumenge, segons ha explicat a betevé el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, els nivells de mobilitat indiquen que s’ha respectat el confinament municipal. Per tant, en general, qui ha marxat de pont s’ha quedat quiet allà on ha viatjat.

Segons Gendrau, aquest avançament als dijous de la sortida dels vehicles té lloc cada cap de setmana des que hi ha confinament municipal. Aquest pont, però, s’ha accentuat amb un creixement d’un 5 % del nombre de vehicles. També s’està reproduint el que passa darrerament els caps de setmana: que el retorn es trasllada al dia feiner. En l’operació tornada d’aquest pont està passant el mateix. Hi ha molts ciutadans que s’esperaran a aquest dimecres a tornar a casa.

El dilluns, tothom a comprar

Aquest dilluns, aprofitant l’aixecament del confinament municipal de cap de setmana, la mobilitat es va tornar a reactivar. De fet, als accessos i sortides de la ciutat només va ser un 7 % més baixa que la de dilluns passat, un dia feiner normal. Aquesta mobilitat s’ha notat especialment en zones comercials, com la ciutat de Barcelona, on molta gent ha aprofitat el pont per venir a comprar. En canvi, la mobilitat cap als espais naturals ha estat minsa.