19 forns de Barcelona ofereixen aquestes festes de Reis la possibilitat de comprar un tortell d‘Arrels Fundació, dedicada a ajudar la gent sense llar. Segons expliquen, els 4.000 tortells que es venen, que van acompanyats d’una pedra, volen ajudar a treure “les pedres que es troben al camí les persones que no tenen casa.”

Faves, reis i pedres

Arrels Fundació i el Gremi de Flequers de Barcelona han tornat a fer una campanya conjunta per fer possible que ningú dormi al carrer. En aquesta ocasió es tracta d’un tortell que es pot adquirir en diverses fleques de la ciutat. En l’interior dels tortells hi ha la tradicional fava i el rei, però també hi han inclòs un missatge en forma de pedra per recordar a la gent la fina línia que hi ha entre tenir una llar i no tenir-ne.

La fundació n’explica el significat: “Són moltes les pedres que podem trobar al camí: dificultats personals amb les quals topem un i altre cop, obstacles per motius familiars o situacions de discriminació amb motiu de l’origen, pedres que tenen a veure amb la situació econòmica i estructural del país i amb la rigidesa dels mecanismes d’ajut, etc.”.

#ningúdormintalcarrer

La venda de tortells també té un altre objectiu: apropar el problema del sensellarisme a la ciutadania i donar les gràcies a totes aquelles persones que ajuden les persones sense llar. Amb aquesta acció, volen arribar a tothom que pot posar el seu granet de sorra per fer possible #ningúdormintalcarrer. La fundació ha estat molt activa durant la pandèmia i també ara que la situació es complica amb l’arribada del fred extrem. Arrels també va repartir menjar durant els dies de Nadal. En els darrers 31 anys ha atès més de 16.000 persones sense llar a Barcelona.

Fleques on es pot adquirir el tortell

 1. Forn de Pa Europa: Pare Laínez, 13
 2. Forn Baltà: Sants, 119
 3. Forn Elias: Freser, 90
 4. Forn Ginebra: València, 226
 5. Forn Mistral: rda. Sant Antoni, 96
 6. Forn Montserrat: Los Castillejos, 366
 7. Forn Providència: Providència, 59
 8. Nostre Pa: pg. Lluís Companys, 15
 9. Forns del Pi: pg. Urrutia, 92
 10. Forn del Pi: Nicaragua, 83
 11. La Forneria: Capità Arenas, 13
 12. Forns Puiggròs: av. Gaudí, 77
 13. Forn Miró: Nou de la Rambla, 130
 14. Fleca Comtal: Comtal, 21
 15. Forn Colón: pg. Valldaura, 137
 16. Forn Giralt: Ruiz de Padrón, 89
 17. Forn Trinitat: pl. Trinitat, 13
 18. Forn Vilamala: Agullers, 14
 19. Forn Cases: Santapau, 85