Arribada dels Reis a Barcelona

Ses Majestats els Reis d’Orient han arribat aquest dimarts al vespre per mar a Barcelona. Aquest any, la pandèmia de la covid-19 i les restriccions sanitàries han obligat a buscar una format alternatiu a la cavalcada tradicional. Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a bord del pailebot Santa Eulàlia cap a les 19.35 h, però en comptes de la tradicional cavalcada han fet un recorregut fins al moll del Fòrum.

L’arribada de Ses Majestats s’ha fet amb un públic molt reduït. Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels seus patges, enguany, han estat rebuts per 300 nens fills de treballadors de la sanitat i serveis essencials de la ciutat que han estat en primera línia contra la pandèmia. Ho han fet en representació de tots els infants de la ciutat que no han pogut donar-los la benvinguda pels carrers de la ciutat.

Un cop al moll del Fòrum, l’alcaldessa, Ada Colau, junt amb infants, ha rebut els Reis i els ha fet entrega de les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les llars, mentre els nens dormen. Els Reis d’Orient també han entregat tres obsequis diferents —una llavor, un mineral i una ploma— a Colau.

“Desitgem poder fer moltes abraçades”

“Hem donat un permís especial als Reis d’Orient perquè puguin circular tota la nit”, ha dit l’alcaldessa, Ada Colau. D’aquesta manera podran repartir tots els regals que han portat d’Orient per a tots els infants de la ciutat. “Estem treballant per fer una ciutat més jugable i saludable per als nens. Aquest any desitgem poder fer moltes abraçades”.

Joguines per a tothom

Un cop han arribat, el rei Melcior s’ha dirigit a tots els infants: “Sembla que tot ha arribat en perfecte estat”. “Això vol dir que tots els infants rebreu les joguines que ens heu encarregat”, ha afegit.

20:47
   

Fills de sanitaris i serveis essencials reben els Reis 

300 nens, fills de treballadors de la sanitat i serveis essencials de la ciutat —Mossos d’Esquadra, Bombers i Guàrdia Urbana— que han estat en primera línia contra la pandèmia, han rebut Ses Majestats els Reis d’Orient. “Treballo a l’Hospital del Mar i estic molt contenta de poder venir, és com un premi per a ells després de tot aquest any”.

20:03
   

Entrega de la clau màgica

Els Reis d’Orient han entregat tres obsequis diferents —una llavor, un mineral i una ploma— a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, qui, junt amb infants, ha fet l’entrega de la clau màgica que obre totes les llars de la ciutat, mentre els infants dormen.

20:00
   

Els Reis d’Orient ja han arribat!

Melcior, Gaspar i Baltasar ja han arribat a Barcelona! Ho han fet a bord del pailebot Santa Eulàlia i en comptes d’una cavalcada faran un recorregut fins al moll del Fòrum. Venen carregat amb unes 30 tones de regals en contenidors provinents de l’Orient.

18:09
   

La mateixa “màgia i intensitat” tot i la pandèmia

La directora artística de la cavalcada dels Reis d’Orient a Barcelona, Marta Almirall, ha recordat que la rua d’enguany s’ha de veure des de casa amb motiu de la pandèmia, però defensa el format que acabarà tenint. “És molt respectuosa amb la situació que vivim, però té una màgia i una intensitat com sempre els Reis han portat a aquesta ciutat”, ha explicat, hores abans de l’arribada de Ses Majestats a la ciutat.

17:31
   

Vigília de Reis atípica: sense cavalcada tradicional al carrer

És tradició que els barris de la ciutat organitzin la seva cavalcada particular perquè els veïns de Barcelona surtin al carrer per veure l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat. A banda, cada any s’organitza una gran rua que circula per moltes vies del centre. Però la pandèmia pel coronavirus també ha afectat de ple l’arribada de Ses Majestats, que enguany i per primera vegada en molts i molts anys no podran saludar de prop els barcelonins per evitar aglomeracions.

Ara bé, la crisi sanitària no és un obstacle per a la il·lusió ni per al repartiment de regals. Per això, al Fòrum ja està tot a punt perquè els Reis puguin embolicar tots els obsequis i fer-los arribar a totes les llars.

Recepció regals Magia Orient Parc Fòrum

17:19
   

La primera cavalcada documentada, el 1855

Al segle XV les figures dels Reis d’Orient ja sortien als carrers de Barcelona, concretament a la processó del Corpus i acompanyades pel bestiari de la ciutat. No hi ha una data exacta sobre la primera cavalcada organitzada a Barcelona, si bé la primera oficialment documentada data del 1855, quan el ‘Diari de Barcelona’ va publicar una informació prèvia sobre la desfilada. L’article periodístic deia que Ses Majestats repartirien “dolços, flors i poemes” amb vestits “luxosos i elegants”.

cavalcada diario de barcelona

17:10
   

Els Reis tocaran terra a les 19.35 h

Els Reis d’Orient ja són a bord del pailebot Santa Eulàlia, preparats per a la nit més màgica de l’any. Des d’aquest migdia se’ls ha vist a prop de les platges de Barcelona i serà a les 19.35 h quan previsiblement tocaran terra. L’alcaldessa, Ada Colau, els rebrà abans que ultimin tots els preparatius a l’espectacle ‘La màgia d’Orient al Fòrum’. 

Pailebot Nit Reis