El Parc de la Màgia d’Orient al Fòrum tancarà portes aquest dimarts, 5 de gener, amb l’arribada dels Reis d’Orient a Barcelona. Aquest espai va obrir el 28 de desembre i en aquests nou dies l’han visitat més de 40.000 persones.

Fins a un 12 % d’absentisme

Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, el 12 % del públic amb reserva prèvia no ha aprofitat l’entrada. “Considerem que hi hagut un nivell de respecte molt alt de la ciutadania respecte a les reserves”, ha dit, en comparació amb altres esdeveniments en què la xifra va ser superior, com per exemple les festes de la Mercè d’aquesta tardor.

Hem fet compatible poder fer viure la màgia dels Reis amb una situació molt i molt complicada per a la ciutat: s’ha garantit una circulació fluida, sense aglomeracions, amb distància, a l’aire lliure i amb molt poques cues.
Joan Subirats, tinent d’alcalde de Cultura

Inicialment, l’Ajuntament va posar a la venda per a la ciutadania 45.000 entrades que es van exhaurir ràpidament, i per això s’hi van afegir 6.300 entrades addicionals, que també es van esgotar. En total, més de 51.000 entrades, tot i que finalment han visitat l’espai unes 40.000 persones.

Guia pràctica per seguir la nit de Reis 2021

Tancament el primer dia pel temporal de vent

L’estrena d’aquest espai va estar marcada pel fort temporal de vent que va viure la ciutat el dia 28 de desembre. L’Ajuntament va decidir suspendre totes les activitats de Nadal i va tancar també aquest espai al Fòrum. No obstant això, Subirats ha subratllat que les 7.500 persones afectades han pogut accedir a aquest espai en altres dies.

Tot a punt per a l’arribada de Ses Majestats

La Màgia dels Reis del Fòrum ha servit perquè les famílies, i sobretot els més petits de cada casa, hagin pogut descobrir tots els secrets dels Reis, admirar les carrosses i parlar amb els patges reials.

Públic al Parc de la Màgia d’Orient al Fòrum el 5 de gener

El 5 de gener, però, és el moment de la nit de Reis amb l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, que ja estan en camí per mar. Tot i que no hi haurà la tradicional cavalcada, el moll del Fòrum està preparat per rebre Ses Majestats. Ho podreu seguir en directe per betevé, així com veure el muntatge ‘La màgia del Reis’, en què veureu com enllestiran els darrers preparatius abans d’aquesta nit màgica.

Nit de Reis a betevé