(ACN) El govern de la Generalitat i la Fundació Arrels han signat un conveni extraordinari de 873.703 euros per fer front al sensellarisme a Barcelona. Segons ha explicat el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, l’acord busca “reforçar el treball de mirada llarga” en aquest àmbit.

Per la seva banda, el director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, ha celebrat el conveni i ha dit que els servirà per mantenir projectes ja en marxa. En aquest sentit, ha assegurat que amb aquest finançament podran compensar les despeses derivades del coronavirus. “Ens permetrà sobreviure al 2021 amb més tranquil·litat”, ha resumit. Busquets calcula que, com a mínim, la pandèmia els ha fet gastar 200.000 euros més dels previstos.

Segons ha explicat el conseller, s’ha pogut fer el conveni gràcies al fet que el Congrés avalés un augment del sostre de despesa. El Homrani ha assegurat que la “voluntat” és que aquest tipus d’ajuda tinguin “molta més sostenibilitat en el temps” i ha apuntat que de moment amb el conveni han volgut ajudar les entitats que “són conscients que la resposta no es dóna d’un dia per l’altre” sinó que cal “un treball estructural”.

Per la seva banda, Busquets, que ha admès que no esperava aquest conveni amb el govern, ha detallat que amb aquests ingressos buscaran mantenir les tasques dels equips de suport i de reforç de personal.

Destí dels fons

Els fons es dedicaran principalment a la gestió del programa de suport a la persona i l’allotjament, que consisteix en un servei d’acompanyament professional als sensellar que entren a viure en un habitatge; al Centre Obert, que és un recurs d’acollida d’atenció diürna, i al Pis Zero, un espai on les persones sensellar poden dormir i descansar.