motxiles escola curs escolar
Foto: Clarens Val

El col·lectiu de pares de Tornem a les Escoles ha reclamat al Departament d’Educació que faci cribratges al personal escolar els dies 7 i 8 de gener, abans del tornar a les aules dilluns, dia 11, perquè aquesta represa sigui tan segura com sigui possible.

Davant l’empitjorament de la situació epidemiològica i l’enduriment de les mesures, Tornem a les Escoles remarca que els contagis han augmentat quan els centres educatius estaven tancats per vacances i que per tant les aules obertes no han tingut cap incidència. Per això, insisteixen que l’escola és part de la solució.

En aquest sentit, critiquen que el departament no hagi previst la realització de proves o un cribratge massiu al personal docent i també a la resta de professionals dels centres abans de reprendre l’activitat a les aules. Fonts d’Educació asseguren que a partir de dilluns, amb la represa del curs escolar, es reactivaran els tests massius.

En un fil a Twitter, la plataforma repeteix que l’escola és un servei essencial i que ha de continuar oberta, perquè tancar-la té un cost social molt elevat, en particular per als alumnes de famílies vulnerables i d’educació especial.

Els centres, una eina per detectar casos i aïllar-los

La plataforma també defensa que les escoles obertes han servit per detectar casos i aïllar-los. En aquest sentit, defensen que els cribratges i el rastreig de contactes han estat clau per controlar la pandèmia. També diu que els centres no han funcionat com a amplificador dels contagis. I per demostrar-ho, mencionen els estudis del grup de recerca BIOCOM, de la UPC.

En aquest sentit, argumenten que al novembre es va aplanar la corba mantenint les escoles obertes.