Els funcionaris dels centres penitenciaris i de justícia juvenil catalans tenen, des d’aquest dimecres, el material preventiu pel coronavirus a punt per treballar en condicions de seguretat. Així ho ha comunicat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, després de detectar que els treballadors d’aquests centres no en tenien per fer la seva feina amb garanties, com amenaça amb passar amb els professionals de l’àmbit sanitari i de les emergències.

Es tracta de mascaretes quirúrgiques o guants de làtex, essencials per a la plantilla que, segons l’òrgan de la Generalitat, treballa “en un entorn tancat on ja hi ha persones malaltes” perquè, afegeixen, “ells no es poden quedar a casa”.

En aquest sentit, la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima informa que, ara per ara, hi ha un funcionari positiu per coronavirus i 39 més de sospitosos. Pel que fa als interns, afegeix que hi ha un pres que ha donat positiu per covid-19, ara ingressat a l’hospital penitenciari de Terrassa, i que preventivament, n’hi ha 117 més que han estat aïllats als centres penitenciaris.

Aquesta setmana, la conselleria de Justícia ja havia adoptat mesures preventives de possibles infeccions procedents de l’exterior, com l’ajornament dels vis-a-vis durant 15 dies, o la limitació del trasllat de presos per evitar la propagació del virus.