Els Mossos d’Esquadra han denunciat fins aquest dimarts 246 persones a Barcelona per ser al carrer i no confinar-se a casa tal com estableix el decret d’alarma per la crisi del coronavirus. Les primeres denúncies es van interposar dilluns, quan la policia va aixecar 64 actes a la ciutat, però el gruix es va produir dimarts, quan la xifra es va gairebé triplicar: es van denunciar 182 ciutadans i també un local.

Els Mossos també van cridar l’alerta a sis establiments que estaven oberts, malgrat haver rebut l’ordre del govern de tancar.

No són multes, de moment

Aquestes actes contra ciutadans que han incomplert el decret d’alarma no signifiquen multes. A la pràctica, vol dir que la policia notifica i eleva l’incompliment a l’administració competent, que en aquest cas és el Govern espanyol, i aquest decidirà “a posteriori” si sanciona o no i quina sanció hi aplica.

La Urbana ha denunciat 303 persones

A la xifra dels Mossos d’Esquadra, cal sumar-hi la de la Guàrdia Urbana que, des d’aquest diumenge, ha denunciat 303 persones per no fer cas a l’ordre de confinament i evitar l’expansió del coronavirus.

Segons va informar aquest dimarts el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, la Urbana també han aixecat acta contra 27 establiments fins ara.