L’aplicació Stop Covid-19 és l’eina que el Departament de Salut ha creat perquè la ciutadania pugui saber si té o no coronavirus. L’aplicació fa preguntes als usuaris sobre la simptomatologia de la mateixa manera que les faria un professional sanitari i el seu estat de salut previ. Ja està disponible tant en Android, on ha superat les 10.000 instal·lacions durant les primeres hores, com en iOS.

D’aquesta manera, Salut podrà fer un seguiment diari dels casos de persones amb la covid-19 i a la vegada traçar l’evolució de l’epidèmia.

El seguiment de l’estat de salut de la persona malalta es podrà reportar diàriament, fent un seguiment constant, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés. Es determinarà si es tenen símptomes lleus, moderats o elevats i s’elaborarà un perfil de ciutadà en funció de la simptomatologia. Si es tracta d’una infecció amb símptomes lleus en un pacient anteriorment sa, les respostes i instruccions de l’app seran més genèriques, mentre que estarà més personalitzat en els casos de pacients amb patologies prèvies, dones embarassades o en postpart, per exemple.

L’app permetrà fer un seguiment també en l’àmbit de població per veure el comportament de l’epidèmia, i permetrà seguir prenent decisions per combatre el virus. La informació que recollirà l’aplicació la tindrà el Sistema Català de Salut de manera encriptada, i la rebrà l’atenció primària, el SEM i Protecció Civil.