El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha tornat a insistir que la voluntat de la Generalitat és la de “no tancar en cap moment les escoles”, fins i tot en cas que una escola no pugui fer activitat lectiva perquè tots els cursos hagin de complir una quarantena a casa durant 14 dies. Bargalló ha assegurat que l’escola continuarà funcionant en tot moment com una eina de “guàrdia i custòdia” dels treballadors essencials, i també es mantindrà obert el servei de menjador per poder donar servei a les famílies més vulnerables.

Posar en quarantena tots els alumnes

Tot i això, Bargalló ha explicat que, en cas d’haver-hi més de dos grups estables amb casos positius de coronavirus, “el més probable” és que calgui posar en quarantena a tots els alumnes de l’edifici. Tant Bargalló com la consellera de Salut, Alba Vergés, han assegurat, però, que la decisió dependrà del que aconsellin les autoritats sanitàries. Afirmen que s’haurà d’estudiar cas per cas, i en funció de si els positius han pogut posar en risc altres grups d’alumnes, com per exemple els d’activitats extraescolars.

Bargalló ja es va comprometre aquest dimecres amb el col·lectiu de mares i pares Tornem a les Escoles que les escoles estaran obertes fins que s’acabi el curs, i que únicament es tancaran els grups estables on es confirmi un cas positiu de coronavirus.

El conseller d’Educació també ha avançat que entre aquest dijous i dilluns vinent cada centre educatiu sabrà quin és el seu personal sanitari de referència. Des dels sindicats han demanat que s’incorpori personal d’infermeria a les escoles, a banda d’un increment en el pressupost de neteja, i més personal per poder reduir les ràtios.