La Generalitat exigeix al Govern espanyol que modifiqui el reial decret que ha de permetre als treballadors acollir-se a una baixa laboral per poder tenir cura dels seus fills en cas de tenir la covid-19, o si han de fer una quarantena a casa per ser un contacte estret d’un positiu. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha criticat les declaracions contradictòries d’aquests darrers dies dels diferents ministres del govern de Pedro Sánchez. Assegura que la proposta del govern català és clara i que la presentaran conjuntament les conselleries de Treball i Afers Socials, Salut i Educació als quatre ministeris implicats. Homrani ha recordat que aquest decret llei ja s’ha modificat fins a tres vegades durant la pandèmia per poder oferir baixes laborals, per exemple, en casos de confinaments perimetrals. “Creiem que la baixa és l’eina”, ha sentenciat.

Famílies vulnerables: 300 € d’ajut per quarantena

Des de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, també han anunciat la posada en marxa d’un ajut amb una dotació inicial de 10 milions d’euros per famílies en situació de vulnerabilitat que no puguin accedir a la baixa laboral. Aquest ajut serà de fins a 300 € per quarantena i permetrà arribar inicialment a unes 33.000 famílies catalanes.

La consellera de Salut, Alba Vergés també ha criticat el pla Me Cuida del Govern espanyol. Vergés creu que no és la solució perquè obliga a demanar permisos que majoritàriament recauen en les dones. «Exigim al Govern espanyol que faci la seva part de la feina», ha afirmat.