Punt final dels punts de vacunació mòbil a Barcelona després de dues setmanes en què s’ha vacunat sense cita amb el vaccí monodosi de Janssen. Durant els 14 dies que ha durat la campanya, el camió ha fet parada a l’Arc de Triomf, a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera; la plaça Roja de la Ciutat Meridiana; el Jardí de les Tres Xemeneies, al Poble-sec; la plaça de Sóller, al barri de Porta, i, finalment, la rambla de Guipúscoa, a la Verneda. A falta del recompte definitiu, els responsables del camió de vacunació han apuntat a betevé que, amb tota probabilitat, s’hauran superat les 20.000 dosis administrades, més de les previstes inicialment.

Salut no dona continuïtat als punts mòbils a Barcelona

El Departament de Salut va decidir fa dies que no estendria aquesta estratègia de vacunació més enllà de les dues setmanes previstes inicialment. L’objectiu era vacunar en aquells barris amb un índex baix de vaccinació i actuar, sobretot, en persones majors de 40 anys i col·lectius vulnerables. Amb tot, malgrat que Salut valora positivament que s’hagi pogut reforçar la vacunació en algunes zones de la ciutat, lamenta que l’efecte crida ha fet que gent d’altres zones de la ciutat i d’altres municipis hi acudissin. Tot plegat ha fet que es creessin llargues cues als punts mòbils i, en ocasions, més de tres hores i mitja d’espera.

Tot i que els responsables de Salut no descarten repetir l’experiència més endavant, a partir d’ara les vacunes s’hauran de sol·licitar o bé per internet o als centres d’atenció primària. Tampoc no es descarten iniciatives puntuals d’algun CAP per arribar a vacunar la persones més vulnerables.