La Rambla diu adeu

a una de les seves veïnes més singulars. Rosa Doria, propietària de l’emblemàtic Cafè de l’Òpera, ha mort aquest dilluns als 85 anys. Va ser el seu pare qui va fundar el local modernista, i ella hi va dedicar tota la vida conservant-ne l’essència.

Des de la seva obertura l’any 1929, l’establiment ha obert ininterrompudament fins a dia d’avui , i ni tan sols durant la Guerra Civil va abaixar la persiana. A més, el Cafè de l’Òpera ha conservat sempre la mateixa estètica. Durant els anys seixanta i setanta va viure la seva etapa daurada, convertint-se en punt de trobada d’intel·lectuals i personalitats culturals de la ciutat. Gràcies a la seva ubicació, davant del Liceu, encara avui és una parada habitual per aquells qui entren o surten del teatre.

De fet, el cafè està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local i forma part de la selecta Associació de Cafès Històrics Europeus.

Rosa Doria també s’havia implicat activament al barri: formava part de l’associació veïnal Amics de la Rambla. Roser Tiana, vicepresidenta de l’entitat, ha lamentat la seva mort a les xarxes. També ho ha fet Gala Pin, regidora de Ciutat Vella.