24 hores després del gran aiguat que va caure a Barcelona els comerciants s’han afanyat a fer inventari dels desperfectes ocasionats. Els més perjudicats per les pluges torrencials de la matinada de dijous han estat els botiguers del Raval. Molts locals i soterranis es van inundar. Al barri, hi van caure 86 l/m2. 

Raval botiga desperfectes tempesta

Raval

Un dels carrers més afectats per la tempesta va ser el de Sant Pau. En aquest punt hi ha establiments que aquest divendres no han pogut obrir al públic. Els comerciants estan avaluant els danys. Segons alguns, les destrosses són tant importants que el que voldríen és que el carrer pugui ser declarat zona catastròfica. Els botiguers creuen que aquesta opció seria la solució per poder pagar les pèrdues, que en alguns casos han xifrat en 50.000 euros. Alguns d’ells temen que les assegurances no els cobrirà el sinistre. També lamenten que no han rebut “cap trucada de l’Ajuntament per interessar-se pel que ha passat”, diu un dels comerciants afectats.

Raval botiga desperfectes tempesta

El propietari del supermercat d’on són tots aquests productes que suren enmig de l’aiguat, Mazhar Iqbal, va enregistrar un video on es pot veure la intensitat de la riuada i com l’aigua amenaçava amb tombar la porta del seu establiment.

Filmoteca de Catalunya

A banda dels establiments comercials del carrer, un dels equipaments afectats és la Filmoteca de Catalunya, que aquest divendres segueix tancada. La direcció ha emès un comunicat per informar que el centre no obrirà les portes fins dimarts, 11 de setembre. L’aigua va inundar part de les sales de projecció. Les moquetes van quedar impregnades d’aigua i ara són els operaris els qui s’encarreguen de netejar-les i assecar-les.

Biblioteca Xavier Benguerel exterior

Museu Marítim de Barcelona

El Museu Marítim no va poder obrir aquest dijous per la pluja. L’aigua va sortir dels lavabos, però també del clavegueram i va inundar algunes sales. La més perjudicada va ser la nau de les Drassanes Reials, negada d’aigües fecals. Aquest divendres la direcció del museu ha anunciat a través de Twitter que les instal·lacions tornaven a estar obertes al públic.

Metro Paral·lel

A través de les xarxes socials apareixen noves imatges sobre la tempesta. Unes de les més espectaculars són les de la parada de metro de Paral·lel. L’aigua queia amb virulència formant una cascada per les escales que condueixen a les andanes. L’estació va estar fora de servei prop de tres hores.

 

Biblioteca Xavier Benguerel

La Biblioteca Xavier Benguerel -situada al barri de la Vila Olímpica- es va veure sorpresa per la quantitat d’aigua que va entrar a l’edifici. Marc Andreu, conseller tècnic del districte de Sant Martí, ha assegurat que “n’ha caigut una part del fals sostre, s’ha malmès mobiliari, ordinadors i s’han mullat alguns llibres”. Andreu ha afirmat que la biblioteca estarà “tancada una temporada” perquè s’hi han de fer diverses reparacions i obres, fins i tot “estructurals” per evitar que torni a passar. Per tant, no s’ha establert cap data d’obertura de l’equipament. Andreu ha alertat que s’ha d’avaluar l’abast de la inundació i que la intervenció que s’hi ha de fer “no serà curta”.