El solar funcionarà en horari escolar exclusviament com a pati de l'escola Àngel Baixeras

El Gòtic és el barri amb menys espais públics del districte de Ciutat Vella. Aviat, però, en tindrà un de nou quan s’acabi la urbanització del solar situat al carrer del Sots tinent Navarro. L’espai tindrà una doble utilitat: de dilluns a divendres, de 9 – 15 h, serà utilitzat exclusivament com a pati pels alumnes de l’Escola Àngel Baixeras. La resta del temps, serà un espai obert a tothom.

El nou espai públic és el resultat de l’enderroc de les finques número 14 i 16 del carrer amb l’objectiu de deixar a la vista les restes de la muralla romana. Les obres per adequar-ho -amb un pressupost d’1 milió 175 mil euros- estan a punt d’acabar. De fet, els treballs que queden és posar una barana i condicionar un armari on es guardaran estris de joc de l’escola.

Anys de reivindicacions

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, creu que “aquest nou espai és una molt bona notícia per al barri, ja que està molt mancat d’espais públics“. Tot i això recorda que “hem de fer és un esforç col·lectiu, tant des de l’administració com des dels propis veïns, perquè des d’un primer moment la dinàmica que hi hagi allà sigui una dinàmica veïnal que haurà de conviure amb els visitants que tenim al barri Gòtic, que això crec que no ho podem negar, però que ha de tenir un ús eminentment veïnal”.

El disseny del nou espai públic, de poc més de 900 metres quadrats, ha estat el resultat d’anys de negociacions entre els veïns, la comunitat educativa de l’escola Baixeras i el districte de Ciutat Vella. Està previst que l’espai sigui operatiu a finals d’aquesta setmana per la qual cosa els alumnes l’estrenaran, segons fonts de l’escola, divendres o dilluns vinent.