L’hostaleria barcelonina i d’arreu de Catalunya i Espanya fa front comú per combatre la desnutrició al món. Més de 150 establiments de la ciutat participen en la campanya solidària “Restaurants contra la fam”, una iniciativa amb què, durant dos mesos, els guanys obtinguts amb determinats plats es destinaran a prevenir, diagnosticar i tractar la desnutrició.

La campanya començarà aquest dissabte, 15 de setembre, i s’allargarà fins al 15 de novembre. N’és la novena edició i, entre els locals que s’hi sumen per primera vegada, es troba el restaurant Tickets, del cuiner Albert Adrià, que precisament apadrina enguany aquest programa, impulsat per l’ONG Acció contra la Fam.

Adrià creu que “la fam és la vergonya més gran amb què l’ésser humà ha de conviure” i assegura que col·laborar en la campanya és “el mínim” que pot fer el sector. Aquesta visió la comparteix el Gremi de Restauració de Barcelona. Segons el president, Roger Pallarols, posar la ciutat a l’altura de les metròpolis civilitzades significa “posar-se al capdavant de la denúncia”.

Com funciona la col·laboració?

Cada establiment escull plats o menús de la carta i, del preu de cadascun, dona entre 0,5 cèntims i dos euros a entitats i col·lectius d’ajuda humanitària. A Catalunya hi participen un total de 310 bars i restaurants, i a tot l’estat en són 1.242.