La tempesta que ha caigut la matinada d’aquest dijous ha afectat diversos establiments, comerços, centres hospitalaris i també equipaments de la ciutat.

Les xarxes socials s’han omplert d’imatges de la quantitat d’aigua que ha arribat a caure, fins a 86 l/m2 al Raval.

Raval

La tempesta ha provocat pèrdues econòmiques als comerciants, que han vist com l’aigua inundava els locals i malmetia el gènere exposat. També se n’han ressentit els botiguers del Mercat de Sant Antoni, que han viscut la segona inundació de l’estiu.

Hospital del Mar

El fort aiguat ha inundat el vestíbul principal del centre sanitari i, segons els pacients, també ha negat alguns lavabos del centre. L’aigua també ha provocat la caiguda d’un fals sostre de guix del passadís que dona accés a l’UCI, però el servei no s’ha vist alterat.

Hospital del Mar. Escales inundades per la tempesta

Metro

Algunes estacions de metro, com la del Paral·lel (L3) s’han hagut de tancar completament. Pel que fa a l’estació del Poble-sec, es manté fora de servei en direcció a Zona Universitària. A l’estació de Sant Antoni el vestíbul principal s’ha hagut de tancar perquè ha quedat completament inundat.

parada metro inundada

McDonald’s

Els Bombers de Barcelona han hagut d’intervenir en un McDonald’s de l’avinguda del Paral·lel, on els operaris han bombat l’aigua que havia cobert l’establiment. Aquesta és, precisament, una de les zones més perjudicades. Segons la directora general de Barcelona Cicle de l’Aigua, el Paral·lel necessita una col·lector més gros per evitar inundacions.

Teatre Victòria

També hi ha hagut inundacions el Teatre Victòria. Diversos treballadors han assegurat que l’aigua ha arribat fins a la platea, oficines i lavabos.

teatre victoria inundacions interior

Comissaries

L’Ajuntament ha confirmat que ha entrat aigua a la comissaria de la Guàrdia Urbana de l’Eixample i el  pàrquing de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Ciutat Vella s’ha inundat per complet:

Museu Marítim

Les aigües fecals han inundat la nau de les Drassanes Reials i algunes sales han acumulat força aigua, fet que ha obligat a tancar les instal·lacions.

museu marítim inundat

Inutilitzada la piscina del CN Montjuïc

El fang ha deixat inutilitzables les pistes de tenis i la piscina del club, que es preveu que es pugui tornar a utilitzar d’aquí a tres dies.

Filmoteca de Catalunya

Un altre equipament que ha hagut d’anul·lar les projeccions previstes per a aquest dijous ha estat la Filmoteca de Catalunya.

Arbrat

La vegetació també se n’ha ressentit. Molts arbres i branques han caigut a terra i han bolcat algunes motos aparcades al carrer.

arbre caigut tempesta