menors detinguts violència masclista

El 25 de novembre del 2015 l’Ajuntament va aprovar una mesura de govern per abordar de forma integral la violència masclista a la ciutat. Quatre anys més tard, el consistori n’ha fet balanç: s’han invertit prop de 23 milions d’euros i s’han atès prop de 15.000 dones i familiars. Per l’alcaldessa, Ada Colau, les polítiques feministes en aquest mandat han estat “un autèntic punt d’inflexió”, un “canvi de mirada”, ha assegurat Colau, que “ha arribat per quedar-se”. Colau ha destacat l’esforç per dotar aquestes polítiques feministes de més recursos i perquè fossin transversals i prioritàries a tot el govern. El consistori ho demostra amb xifres. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, afirma que en els últims dos anys gairebé s’ha doblat el pressupost destinat a aquest objectiu, que ha passat dels 4,7 milions el 2016 als nou milions del 2018. “Hem superat amb escreix el que ens havíem marcat”, assegura Pérez, que explica que l’Ajuntament ha passat d’atendre 6.700 dones a més d’11.700.

Entre les noves línies d’actuació, el govern municipal destaca la destinada a l’oci nocturn i adreçada a un públic jove. A través d’estands en festes majors i concerts, el consistori ha assessorat, actuat i informat més de 30.000 joves. Durant aquest mandat el consistori també ha doblat les places d’acollida en pisos i cases (de 104 a 204), s’han internalitzat els dos serveis municipals de la ciutat, els PIAD i el SARA i se n’ha doblat el personal; s’han inserit més d’un centenar de dones a través dels plans d’ocupació municipals i l’Ajuntament s’ha personat com a acusació particular en quatre procediments penals contra dones de la ciutat per violència masclista.

Tot i els esforços, però, la darrera Enquesta de violència masclista que elabora l’Ajuntament alertava que el 2016 prop del 14 % de les barcelonines van patir una agressió masclista, i que la xifra pujava fins al 31 % si es pregunta sobre les agressions rebudes al llarg de la vida.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira la nova campanya antimasclista adreçada als nois” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/campanya-antimasclista-ajuntament-nois/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]