El Consorci d’Educació de Barcelona aixecarà aquesta setmana una paret de seguretat al voltant del mur que separa el pati de l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins del solar adjacent. El mur d’aquest centre educatiu andreuenc es va esquerdar a principis de novembre i els perits van determinar que era segur. Tot i això, els bombers van aconsellar acordonar el perímetre en cas de vent fort i ara el Consorci ha decidit preservar la seguretat dels infants aixecant una paret nova, paral·lela al mur.

La paret de seguretat s’elevarà a dos metres del mur del pati de l’escola com a mesura de prevenció. Aquest mur, conegut per les famílies del centre com a mur de la vergonya, es va esquerdar a principis de novembre i la direcció de l’escola es va veure obligada a acordonar l’espai durant uns dies mentre els tècnics van verificar-ne la seguretat.

La construcció de la nova paret implicarà perdre espai del pati d’educació infantil i l’accés a la zona d’hort. Les obres, segons ha informat el Consorci a l’escola, han de fer-se aquesta setmana, tot i que el centre no ha rebut cap informe tècnic que justifiqui l’actuació. De moment, aquest dilluns, els 150 alumnes d’infantil ja no han pogut accedir a l’escola per la porta del carrer del Vallès. De fet, la paret de seguretat obligarà a fer una porta d’accés més petita uns metres més a baix i, mentrestant, aquests alumnes hauran de fer servir l’entrada principal de l’escola situada al carrer de Dublín.

L’AFA de l’escola en contra de la paret nova

La presidenta de l’AFA de l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins ha explicat a betevé que les famílies rebutgen aquesta actuació. De fet, diu, han contractat un arquitecte tècnic per avaluar l’estat del mur i proposar alternatives a l’Ajuntament. “El que demanem al Consorci a l’Ajuntament és que aturin aquestes obres perquè l’arquitecte tècnic ens ha dit que és viable fer un altre tipus d’intervenció que no sigui tan invasiva i que no ens retalli el poc espai que tenim.”

30 anys esperant l’ampliació de l’escola

L’Escola Mestre Enric Gibert i Camins fa més de 30 anys que reclama l’expropiació del solar adjacent per tal d’ampliar les instal·lacions del centre, apel·lant el PGM que cataloga l’espai com a terreny d’ús educatiu. L’associació de famílies del col·legi ha anunciat que se seguirà mobilitzant cada divendres per denunciar la falta d’espai de l’escola i reclamar-ne l’ampliació.