Fa anys que els veïns del barri del Besòs i el Maresme, a l’entorn del Fòrum, denuncien les molèsties que els ocasionen els esdeveniments que s’hi organitzen. També fa un temps que l’Associació Zona Fòrum, una entitat veïnal de la zona, ha proposat una solució per pal·liar els efectes del moviment dels milers d’assistents: fer una nova boca del metro a tocar del recinte. Ara que l’Ajuntament ha anunciat que obrirà la rambla de Prim fins al mar reclamen que s’aprofiti l’obra per construir un pas subterrani que permeti als usuaris del transport públic entrar i sortir just davant de l’entrada del Fòrum.

Un pas subterrani que connecti el Fòrum amb el metro

Des de l’Associació  Zona Fòrum asseguren que cada any passen pel Fòrum unes 800.000 persones. Expliquen que un percentatge considerable d’aquesta gent es mou en metro. El problema és que la sortida de l’estació de la línia groga, la d’El Maresme / Fòrum, està situada just a sota dels edificis d’habitatges. Asseguren que aquesta situació ocasiona molèsties, sobretot a les nits, ja que la majoria dels actes s’acaben a la matinada.

A tot això cal sumar-hi l’activitat d’altres equipaments a tocar del Fòrum com el Centre de Convencions Internacionals o el Museu Blau. Els veïns adverteixen  que quan es va construir l’estació de metro es va fer pensant en un barri convencional, però ja fa anys que se sabia que l’indret es convertiria en un punt d’atracció molt rellevant.

Demanen aprofitar les obres previstes per fer el projecte

Ara aprofiten que l’Ajuntament està elaborant un projecte per obrir la rambla de Prim fins al mar, de cara al proper mandat municipal, per tornar a posar sobre la taula una solució que ja havien plantejat fa uns anys. Tenen un avantprojecte fet que han presentat a Transports Metropolitans de Barcelona i a l’Ajuntament. Preveu la construcció d’un pas subterrani d’uns 150 metres de llarg per sota dels vials de la rambla de Prim fins travessar la Diagonal i desembocar just davant del recinte del Fòrum.