(ACN). La Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit arxivar la causa contra Jordi Turull i la seva dona, Blanca Bragulat, per la cessió de patrimoni abans de l’1 d’octubre. El TSJC ha pres aquesta decisió aquest dilluns després que la mateixa fiscalia demanés el sobreseïment provisional i l’arxivament de les diligències.
En l’escrit, el tribunal argumenta que la instrucció “no ha permès acreditar suficientment els indicis racionals criminals preexistents en formular la querella per alçament de béns”. Turull i Bragulat responien per un delicte d’insolvència punible per valor de més de 96.000 euros.

Tot i presentar la querella, fa uns dies la fiscalia va demanar l‘arxivament del cas perquè no va trobar indicis que la cessió de Turull a la seva dona el maig del 2017 fos per desprendre’s irregularment de patrimoni abans del referèndum de l’1-O. L’exconseller va cedir la meitat d’una casa a Parets del Vallès i la meitat d’un compte corrent a Bragulat perquè ella n’era la legítima propietària, segons van dir tots dos al tribunal.