Un grup d’agents han passat la nit davant la conselleria d’Interior, on aquest dilluns se celebra el Consell de la Policia. Amb aquesta acampada, els agents reclamen recuperar les pagues retallades, així com millores laborals. Els primers efectius van concentrar-se a partir de les vuit del vespre i molts hi han passat la nit en tendes de campanya. Allà han encès espelmes i han enganxat cartells per demanar “seguretat, dignitat i respecte”.

Els agents demanen millores laborals i salarials

El moviment mosSOS reclama diverses millores laborals, com ara l’increment d’agents al cos, recuperar els sous d’abans de les retallades i cobrar les hores extres del dispositiu de l’1 d’octubre, entre d’altres. Per això, els agents han volgut fer guàrdia per rebre el conseller d’Interior, Miquel Buch, i tota la cúpula de la prefectura quan es dirigeixin a la seu per celebrar el Consell de la Policia, un òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels membres del cos. Els sindicats han donat suport al moviment i han decidit “vetllar” durant tota la nit la seu d’Interior “en senyal de dol”, “vestits de negre” i “acompanyats d’espelmes”, tal com han explicat en un comunicat.

No és la primera vegada que agents dels Mossos es mobilitzen per aquests motius. El 17 de setembre es va produir la primera concentració amb un miler de participants. Aleshores, del consell, en va sortir el compromís de convocar una mesa de negociació pròpia per al cos dels Mossos d’Esquadra, a banda de la que se celebra sobre la Funció Pública.