La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha denunciat que part del nou contracte del servei d’atenció domiciliària de l’Ajuntament de Barcelona ha estat adjudicat a una empresa vinculada a un fons d’inversió. Servisar, l’empresa guanyadora del concurs en primera instància, gestionarà dues de les quatre àrees en què està dividida la ciutat. Les altres dues aniran a càrrec de Suara, una cooperativa dedicada a la cura de les persones.

L’Ajuntament nega la relació amb paradisos fiscals

L’empresa és filial de DomusVi, la companyia principal de gestió de residències de gent gran a Espanya, que està controlada per un fons financer ubicat a l’illa de JerseyEl govern de Colau va aprovar el 2016 un decret pel qual no s’adjudicaria cap contracte a empreses amb relació il·legal amb paradisos fiscals, i apunta que la mesura no afecta Servisar perquè l’illa de Jersey no forma part d’aquest llistat.

Servisar té residències intervingudes

La FAVB ha criticat la decisió i ha recordat que durant la primera fase de la pandèmia es van intervenir cinc residències gestionades per Servisar per part de diferents governs autonòmics. A Catalunya, es va intervenir la residència Ca N’Amell de Premià de Mar. Per això reclamen revisar el sistema de contractació. “Al final, el problema de fons és que les gran empreses que depèn de constructores i grans conglomerats saben jugar molt bé les regles del joc per aconseguir concursos”, assegura Albert Recio, de la FAVB.

ERC critica l’adjudicació

A través de la xarxes socials, la regidora d’ERC, Montserrat Benedí, ha qüestionat l’adjudicació del servei i ha denunciat que “aquesta empresa no compleix amb la guia de contractació social, ni amb el Decret d’Alcaldia del 2016”. A més, ha assenyalat que l’illa de Jersey forma part de la llista de paradisos fiscals de l’Agència Tributària.