test antígens

Des que el govern va decidir incloure les farmàcies dins del circuit de la realització i notificació a Salut dels resultats dels tests d’antígens, la xarxa de farmàcies adherides ha fet més de 300.000 proves supervisades. Els resultats, tant els positius com els negatius, s’han inclòs a la base de dades de Salut.

Davant l’increment de contagis per la variant òmicron, el Departament de Salut va actualitzar el protocol de les proves diagnòstiques de la covid. Des del dilluns 3 de gener, les persones amb un test d’antígens ràpid amb resultat positiu el poden notificar per telèfon a les oficines de farmàcia. Antoni Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya, ha explicat al programa Via Lliure de RAC1 que des d’aleshores ja han comunicat 65.000 casos positius. Asseguren que aquestes tasques de realització i notificació de les proves diagnòstiques estan contribuint a descongestionar els centres d’atenció primària, en aquest moments molt desbordats.

preu test d'antígens farmàcia

Les farmàcies també han rebut una allau de demandes de tests d’antígens gratuïts que els alumnes es poden fer en cas d’un positiu per coronavirus a l’aula. L’inici de classes després de les vacances de Nadal, juntament amb l’esclat de contagis de la sisena onada, ha comportat una alta demanda per fer-se la prova.

Entra en vigor el preu màxim pels tests d’antígens

El preu dels tests d’antígens a la farmàcia ja té un límit. Des d’aquest dissabte no pot superar els 2,94 euros. La regulació del cost d’aquestes proves arriba per evitar-ne els preus abusius que s’han vist durant les darreres setmanes. Especialment durant les festes de Nadal, coincidint amb l‘expansió de contagis de la variant òmicron. Des de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya no preveuen cues a la farmàcia per la baixada de preus.

Des de la Federació es mostren crítics per la manera com s’ha gestionat la posada en marxa de la limitació del preu. “Nosaltres estem d’acord que es fixin preus. El problema és que s’ha fet tard i malament”, explica Antoni Torres. “Quan introdueixes una mesura com aquesta, cal un temps de reajustament. Estem batallant perquè la població no ho noti”, afegeix. De fet, recorda que les farmàcies van ser les primeres a demanar que se’n regulessin els preus.