Abusos sexuals esplai

(ACN) El president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, ha assegurat que els casos d’abusos s’investigaran internament a cada diòcesi i ha descartat crear una comissió independent com la que tenen en països com Portugal. Després que el diari ‘El País’ publiqués un informe en què s’apuntava que almenys 251 clergues haurien abusat de 1.237 víctimes, Omella ha explicat que “no és necessari” crear una comissió independent perquè implicaria “multiplicar ens”.

Segons Omella, tractar els casos des de cada diòcesi és “més proper i humà”. Divendres, en una roda de premsa des de Roma després de reunir-se amb el Papa Francesc, Omella va dir que l’estratègia de la Conferència Episcopal té l’aval de la Santa Seu. “Hem establert comissions a cada diòcesi per recollir denúncies, acompanyar les persones que se senten ferides i evitar que aquestes coses puguin tornar a passar”, ha afirmat. “És molt més humà i proper que cada diòcesi tingui el seu organisme, i això li ha semblat bé a la Santa Seu, perquè l’important és treballar pel bé de les víctimes”, ha afegit.

El cardenal ha afirmat que “tant de bo altres institucions facin aquest camí” per evitar el “llast o mal” que suposen els abusos, i que ha dit que afecten “tants àmbits de la societat”. Omella ha evitat fer autocrítica i valorar per què les víctimes van acudir a ‘El País’ i no a la pròpia Església per denunciar els abusos, i ha reiterat que calen “dades” sobre els casos. “El tracte humà sempre és més fàcil que l’anonimat”, ha afegit.