La Revolta Escolar torna a tallar el trànsit als carrers de Barcelona aquest 2022 per demanar la pacificació dels entorns dels centres escolars i la mobilitat sostenible per reduir la contaminació. Aquest divendres —14 de gener— s’ha realitzat el primer tall de carrers de l’any, després de les vacances de Nadal.

En aquesta edició de la revolta escolar hi han participat 15 escoles de la ciutat, entre les quals hi ha l’Octavio Paz, Miralletes, Entença, Xirinacs, Els Llorers, Auró, Joan Miró, Rius i Taulet i Ramon Llull. En total, però, s’han comptabilitzat 14 talls de trànsit, ja que les escoles Entença i Xirinacs l’han fet conjunt. El curs passat (2020-21), el dia que més mobilització va tenir la Revolta Escolar es van fer 48 talls de trànsit. El passat novembre, per exemple, en van ser 25.

Les escoles dinamitzen els talls

Durant el tall de la Revolta Escolar molts centres organitzen diferents activitats. Per exemple, en aquesta ocasió, a l’Escola 9 Graons han realitzat alguns jocs. Però cada escola organitza diferents activitats durant el tall i a les escoles Entença i Xirinacs han creat un mercat d’intercanvi amb roba, joguines i llibres.