Fa prop de sis mesos que es poden adquirir tests d’antígens a les farmàcies per fer-se la prova de la covid-19 a casa. Durant aquest temps el preu del producte ha variat bastant i quan hi ha hagut més demanda, alguns negocis han aprofitat l’avinentesa per apujar-ne els preus, en ocasions abusius. Ara que el Govern ha anunciat que en vol regular el preu, hem parlat amb alguns clients per saber quant han arribat a pagar.

Farmàcies per fer un test d’antígens i tots els laboratoris per fer PCR a Barcelona

Llista amb tots els centres i farmàcies autoritzats pel Departament de Salut per fer-te un test d’antígens o PCR

Des de cinc fins a 20 euros per un test

La Goretti és veïna del Poblenou. El primer test d’antígens que va comprar va ser durant les festes de Nadal i li va costar cinc euros. Després, mirant en altres farmàcies va veure que arribaven a demanar 20 euros: “Em sembla un escàndol que un mateix producte pugui costar des de cinc fins a 20 euros, quan és exactament el mateix”.

La Mariona, una altra veïna, recorda que quan va comprar el primer test, cap al juliol, va haver de pagar gairebé 14 euros. Diu que “és imprescindible que es regulin els preus, ja que és una vergonya que hàgim de pagar tant”.

El Carlos, també veí del barri, afirma que ha arribat a pagar fins a nou euros i mig per un test i també està d’acord que se’n reguli el preu perquè no sigui tan abusiu.

Les farmàcies hi estan d’acord, però no volen perdre diners

Carolina García, titular de la Farmàcia García del Cerro, explica que està d’acord que se’n regulin els preus perquè no hi hagi tanta disparitat de xifres ni tanta competència, però demana que es tingui en compte la quantitat de diners que ha de pagar el farmacèutic pel test, perquè no perdi diners. “Estem d’acord que es regulin els preus, però si hem de vendre un test més barat que el que hem pagat pel que tenim en estoc, acabem perdent diners”.

El Col·legi de Farmacèutics defensa aquesta mateixa posició. Aplaudeix la mesura, però demana tenir en compte tots els factors, també el preu que ells han pagat als productors dels tests. “La regulació del preu s’ha de fer a partir del preu d’origen. Si es parteix d’aquí i es tenen en compte tots els agents de la cadena, no hi ha d’haver cap problema”, assegura Marta Gento, vicetresorera del col·legi.