La incidència de la covid-19 es redueix a tots els districtes de Barcelona amb l’única excepció de Sarrià-Sant Gervasi, que registra un lleu augment. Les dades confirmen la tendència a l’estabilització. Tot i així, en set dels 10 districtes se superen els 50 casos per cada 100.000 habitants. Es mantenen per sota d’aquest llindar les Corts, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi.

En districtes com Sants-Montjuïc i Ciutat Vella, que durant el juliol van rebre un fort increment de casos, s’ha reduït considerablement la taxa. En canvi, actualment el districte que presenta més incidència és Nou Barris amb 128 casos per 100.000 habitants, seguit de Sant Andreu amb 106. Segons l’últim balanç de l’Agència de Salut Pública, a Barcelona hi ha 22.000 persones amb una PCR positiva.

Si es mira per barris, Torre Baró i el Besòs i el Maresme és on han augmentat més els positius en els darrers 15 dies.

Aquestes dades no signifiquen que siguin els barris amb més incidència de coronavirus. En aquest aspecte, el primer és Sant Genís dels Agudells, amb 697 casos per cada 100.000 habitants degut a l’alta afectació de positius en residències de gent gran, així com la Marina del Prat Vermell, amb 482. Els barris on es registra una taxa més baixa de contagis són el Coll, amb 52, i Diagonal Mar, amb 58.

Cribratges als barris amb més incidència

El Departament de Salut ha anunciat aquest dimecres que es començaran a fer tests massius als veïns dels barris amb més alta incidència pel coronavirus. Tot i que es considera que la situació epidemiològica a la ciutat evoluciona favorablement, l’objectiu és reduir-ne els contagis. El primer barri on es faran els cribratges serà a Torre Baró i s’iniciaran aquest cap de setmana. El següent serà el Besòs i el Maresme a partir de la setmana vinent.