El vehicle s’ha convertit en una mena de bombolla de seguretat individual, a l’hora de desplaçar-se, durant la pandèmia. El periodista Toni Noguera ens explica les últimes innovacions tecnològiques, orientades a fer aquest espai de mobilitat encara més complets i més comfortable.

Oficines mòbils

Si amb la pandèmia i el teletreball casa nostra s’ha convertit en la nostra oficina i els vehicles són la nostra segona casa, hi ha una empresa que ha decidit convertir aquests segons en una mena d’oficina mòbil. És el cas de la Nissan NV350 Office Pod Concept:

Imatge de la Nissan NV350 Office Pod Concept

A través d’una app, pots desplegar un espai de feina, amb un escriptori, una cadira, un ordinador i llums LED, a més d’una cafetera integrada i una gandula pels moments de descans.

Cotxes cantaires

Algunes corals també han vist en els vehicles un espai segur on poder continuar amb la seva activitat artística. Aquest Nadal, el grup canadenc Luminous Voices es va fer viral a les xarxes amb un peculiar concert des de dins dels cotxes:

Un dels moments del concert de Nadal de Luminous Voices

Els espectadors també poden felicitar els cantaires fent sonar el clàxon dels seus cotxes en comptes d’aplaudir, com ja es va veure en algun dels mítings de la campanya electoral per la presidència dels Estats Units.

Peatges per fer tests o posar vacunes

Una altra de les imatges que ha fet la volta al món és la dels peatges per a fer tests d’antígens massius a la població. S’ha fet a diversos llocs del món, tot i que la pionera va ser Corea del Sud:

Sanitaris fan tests als conductors dels vehicles, a Corea del Sud

Fins i tot, els cotxes s’han utilitzat per administrar la vacuna contra la covid-19, com es va poder veure als Estats Units amb l’actor i polític Arnold Schwarzenegger.

Taxis segurs

Però què passa amb la gent que treballa dins del vehicle i ha de portar passatgers? És el cas, per exemple, dels taxistes. Fins ara, la solució més habitual era portar mascareta, la ventilació i, en alguns casos, separar l’espai del conductor i dels passatgers amb pantalles protectores:

Pantalla protectora dissenyada per Driver Bubble

D’altra banda, però, també s’està avançant amb materials antibacterians nous, làmpades de raigs ultraviolats, purificadors d’aire portables, filtres per reciclar l’aire de dins dels vehicles i, fins i tot, un prototip de Ford que apuja la temperatura interior per eliminar tots els virus.