positiu

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que després de les vacances de Nadal es faran tests massius a tots els professionals de les escoles catalanes. En una entrevista a TV3, Bargalló ha dit que aquest cribratge als centres és “la millor manera de saber com està el territori”.

Sobre la vacuna, Bargalló ha afirmat que els professionals dels centres estan en “la segona tanda” de vacunació del personal essencial, després dels professionals sanitaris i els de les residències de gent gran.

L’absentimse escolar creix un 0,4 %

Pel que fa a l’absentisme escolar durant aquest curs, Bargalló ha explicat que actualment és d’un 2,4 % dels alumnes, quan la mitjana de l’any passat en educació obligatòria i el segon cicle d’infantil era d’un 2 %. Això suposa un increment del 0,4 % de mitjana.

Segons el conseller, els pares que no porten el seus fills a escoles són “catastrofistes”, que creuen que l’escola és un focus de contagi, o bé “negacionistes”.

La covid a l’escola, per sota de la comunitària

Bargalló també ha destacat els “molt bons resultats” de la incidència de la covid als centres eductius, després d’un mes d’agost en què els anuncis catastrofistes, ha dit, van fer patir molt el departament, les direccions dels centres i el professorat. Segons el conseller, la incidència de la covid a l’escola sempre ha estat molt per sota de la comunitària. En el pic de la segona onada, quan la incidència era de l’11 %, a les escoles només va arribar al 6 %.

Actualment, només el 0,10 % de les PCR que es fan a les escoles tenen un resultat positiu, i hi ha un 0,50 % de professors malalts.