A l’oficina de Correus del carrer de Calàbria la cua no ha parat de créixer al llarg del matí d’aquest dilluns, i arribava fins al carrer de Còrsega, de gent que volia votar per correu. En tot moment, els treballadors han prioritzat la gent més gran i, per tant, més vulnerable.

Evitar ensurts de darrera hora

Davant la pregunta de per què s’ha triat aquesta fórmula per participar en les eleccions catalanes, la resposta més repetida era la incertesa. Algunes persones han confessat que no tenien especialment por d’anar al col·legi electoral. Tot i això, han demanat el vot per correu per si la situació epidemiològica del 14 de febrer es complica i finalment no poden exercir el seu dret a vot.

D’altres, eren conscients que pertanyen a un grup de risc, ja sigui per edat o per malaltia i preferien no haver de patir grans aglomeracions el dia dels comicis.

Gent gran fent cua a l’oficina de Correus del carrer de Calàbria

En alguns casos també demanaven el vot per correu aquells que estan empadronats en algun poble fora de Barcelona. Tenen por que es pugui posar en marxa un confinament i finalment es quedin sense poder votar.

Calendari ajustat

Conforme es va apropant la data del 14 de febrer els electors tenen cada cop menys marge de maniobra per demanar el vot per correu. La data límit serà el dijous 4 de febrer i es podrà dipositar el vot a les oficines fins al 12 de febrer a les 14 h del migdia. Alguns usuaris destaquen positivament la possibilitat d’entregar el vot directament a la persona de Correus, que els facilita la documentació i, d’aquesta manera, diuen, el procés es fa molt més àgil.

Per la seva banda Correus ha contractat 965 persones per poder gestionar amb garanties tota la logística relacionada amb les eleccions del 14-F.