L'antiga Menéndez Pidal acollirà una residència d'estudiants

La Comissió d’Urbanisme ha aprovat de forma inicial la modificació del Pla General Metropolità per fer una nova residència d’estudiants al barri de Sant Genís dels Agudells. L’equipament, que serà privat, es farà en els terrenys que ocupa l’antiga escola Menéndez Pidal, tancada des del 2012 i que va acollir la gravació de la sèrie ‘Merlí’. L’acord amb el promotor fixa que l’enderroc de l’edifici es farà un mes després de l’aprovació inicial.

L’antiga escola ha estat un focus conflictiu al barri, ja que va ser ocupada en diverses ocasions. El 2019 s’hi va detenir una desena de persones com a membres d’una organització criminal. “L’enderroc de l’edifici dona tranquil·litat al barri”, ha assegurat la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón. La modificació del Pla General afecta l’àmbit delimitat pels carrers de Sinaí, Natzaret i Samaria.

render nova ordenació sant genís agudells

Una residència, habitatge públic i un equipament

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que la residència privada serà de 500 places i que el 40 % tindran preu concertat. Segons Sanz, això farà que hi hagi una reducció del 35 % respecte als preus lliures del moment. Es calcula que ara una habitació individual costa 800 € al mes i una doble, 500. “Es reduirà el preu i serà més accessible per a la ciutadania”, ha dit la tinenta d’alcalde, que ha explicat que els estudiants que hi vagin hauran d’acreditar la vinculació a una universitat o escola.

En l’àmbit afectat, hi haurà reservat un solar per fer-hi 25 habitatges públics i la possibilitat d’incorporar un equipament per al barri, però no s’ha concretat de què es tracta. A més, hi haurà una zona verda per connectar l’espai amb el barri. A banda de l’enderroc de l’antiga escola, l’acord amb el promotor recull que el desenvolupament de la proposta es farà en 30 mesos.

render futura residencia sant genis afudells