L’espai de l’antiga Escola Menéndez Pidal, al barri de Sant Genís dels Agudells, ha estat un dels més conflictius a Horta-Guinardó en els darrers anys. Ha estat ocupada diverses vegades, fet que ha tingut el barri en alerta. Perquè això no torni a passar, el districte d’Horta-Guinardó ha posat fil a l’agulla per donar-li un nou ús. El projecte preveu ubicar-hi una residència d’estudiants i altres equipaments encara per definir.

Antiga escola i plató de televisió

L’antiga escola està tancada des del 2012. Va acollir la gravació de la sèrie televisiva ‘Merlí’ i ha donat força maldecaps als veïns. Va haver-hi “un grup d’ocupes molt conflictiu que, després de dues macrooperacions policials, es va resoldre” explica Xavier Civit, de l’Associació de Veïns Sant Genís dels Agudells. Ara l’edifici està abandonat i, tot i que hi ha vigilància i càmeres de seguretat, ja hi ha veïns que alerten de la presència de rates, segons relata Civit.

Futurs equipaments

L’Ajuntament està decidit a tirar endavant un projecte per donar-li un nou ús. Abans, però, caldrà modificar el Pla general metropolità, principalment per redefinir l’espai i el traçat del carrer de Natzaret. Serà aleshores quan es podrà començar a construir-hi la residència d’estudiants prevista. També s’hi faran altres equipaments encara per definir.

Els veïns reclamen un espai per a joves i demanen que el tràmit no es demori gaire, ja que, asseguren, és necessari donar un ús a l’espai per evitar noves ocupacions i també per ajudar a reactivar el comerç de la zona.