L’Escola Anglesola, a les Corts, començarà aquest dilluns les classes sense poder estrenar edifici, com estava previst en un inici. El confinament per coronavirus va obligar a aturar les obres del centre nou, que s’està construint al carrer de Numància, i no s’ha arribat a temps a l’inici de curs. Es tracta d’un any complicat per a l’Escola Anglesola ja que aquest curs absorbeix també tots els alumnes de l’antiga Escola Ausiàs March del barri, que desapareix.

Amb més alumnes i amb l’edifici a mitges, el Consorci d’Educació de Barcelona els ha permès condicionar les instal·lacions de l’antiga escola, a la plaça de Comas, fins que acabin les obres de l’edifici nou. Així, els alumnes estaran dividits en dos centres: l’antiga masia de Can Rosés, on hi haurà P3 i P4, i l’edifici de l’Ausiàs March, on estaran els alumnes a partir de P5. Tots dos espais són provisionals.

La direcció del centre assegura que ha fet un gran esforç per poder adaptar l’edifici de l’Ausiàs March al seu projecte educatiu. I valora l’esforç que faran les famílies, en especial les que tinguin fills en tots dos edificis.

L’edifici nou, per a finals d’any

Migdalia Ballart reconeix que el trasllat havia de fer-se coincidir amb la fusió amb l’Ausiàs March i que, a més d’alumnes nous, comportava també doblar el nombre de professors: “Es passa de 10 mestres a 20”, assegura Ballart. “Fa mesos que treballàvem amb tot l’equip la fusió i el pas a la nova escola i ara no ha pogut ser com ens pensàvem”, reconeix. Això sí, Ballart reconeix que l’edifici del carrer de Numància podria estar llest ja a finals d’any tot i que no és clar quan es podria produir el trasllat.

L’Escola Anglesola és un centre de nova creació que es va posar en marxa el curs 2017-18 a l’espai provisional de la masia de Can Rosés, que fins llavors acollia una biblioteca.