L’Escola Anglesola va obrir portes el 2017 i està situada de manera provisional a l’edifici de la masia de Can Rosés. L’estudi Vora Arquitectura signa el disseny de l’espai interior, que ja ha rebut dos premis d’arquitectura: una menció als premis Construmat i un premi al disseny interior als 2A Continental Architectural Awards 2019. El projecte es basa en un sistema de portes de fusta corredisses que dona suport al projecte educatiu de l’escola.

Fomentar la lliure circulació d’espais

La cap d’estudis de l’Escola Anglesola, Migdalia Bellart, assegura que el disseny interior “els ha donat molta flexibilitat a l’hora de fer grups oberts i crear espais de lliure circulació” pel centre. Per exemple, reconeix que durant les primeres setmanes del curs els alumnes nous de P3 van poder estar tots en un sol espai, compartint professors “de manera que, després, es van poder crear les dues classes segons afinitats i amb una mica més de cara i ulls”.

El projecte de l’Escola Anglesola és provisional ja que, si tot va bé, al setembre començaran el curs en una escola nova, que s’està construint a tocar, al carrer de Numància. El centre es va inaugurar el 2017 i actualment disposa de tres cursos: P3, P4 i P5.

Vora Arquitectura

El disseny interior de l’escola és un projecte de l’estudi Vora Arquitectura. L’equip assegura que el repte principal era fer un disseny econòmic, ja que havia de durar només tres cursos i generar la mínima petjada ecològica. Per això es va optar per fer parets de fusta, que no afectessin l’estructura de la biblioteca, i portes corredisses, que donessin suport al projecte educatiu de l’Escola Anglesola de les Corts.

Des de l’estudi destaquen també la creació del pati, ja que la masia no en tenia. Per evitar crear fonaments, la separació amb el parc s’ha fet a través d’uns bancs d’obra que serveixen als nens i nenes per seure.