Mural esborrat Guàrdia Urbana

El sindicat policial CSIF ha esborrat aquest dimarts al matí el mural que reproduïa l’atac a la furgoneta de la Guàrdia Urbana durant els aldarulls contra l’empresonament de Pablo Hasél. El dibuix l’havien pintat en una de les parets del Parc de les Tres Xemeneies, on també va haver-hi polèmica fa uns mesos pel grafit esborrat sobre el rei emèrit de l’artista Roc Blackblock

El CSIF difon l’acció en un vídeo

El mural havia estat denunciat per diversos sindicats policials, com SAPOL, que havien demanat que s’eliminés. Qui ha anat més enllà, però, ha estat el sindicat CSIF. Aquest dilluns van enviar un escrit a l’alcaldessa, Ada Colau, en què li donaven 24 hores per esborrar el dibuix. Considera que el grafit amb la furgoneta del cos en flames denigra la policia, incita a l’odi, banalitza la violència, i “dona idees futures” sobre com atemptar contra el cos. El sindicat assegura que el dibuix ha creat un “enorme malestar” a la plantilla, i lamenta que ningú no l’hagi condemnat políticament ni hagi ordenat que es retiri.

Demanen la dimissió de Colau i Batlle

El sindicat assegura que ha esborrat la pintura dels que qualifica de “terroristes urbans” davant la falta de resposta per part de l’Ajuntament. Ha gravat l’acció amb vídeo i també els motius per fer-ho i l’ha penjat a les xarxes socials. En el lloc on hi havia el grafit hi ha penjat dues pancartes per demanar la dimissió de Colau i del tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

Cs vol que Batlle comparegui

Per la seva banda, el Grup Municipal de Ciutadans demana la compareixença de Batlle, “davant de la seva deixadesa de funcions”. Ho ha anunciat a través de les xarxes socials la líder de la formació taronja a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte.